Перли в косметиці: сила природи для вашої краси

Ці матово мерехтливі намистини, нанизані на нитку, прикрашають шиї жінок протягом сотень років. Порошок перлів теж використовується для нашої краси, але дещо по-іншому. Дізнайтеся, як і якими властивостями він володіє.

Старовинний друг жінок

Всі ми бачили перли (по крайней мере, на картинках), але не всі знають, що він являє собою по суті. Це надзвичайне природне речовина з’являється в результаті реакції організму мідії на чужорідне тіло. Його основні інгредієнти – це арагонит (карбонат кальцію) і конхиоліном, з’єднання білка і мікрокристалів.

Краса перлів і його природне походження – особливо давно привертають прекрасна стать в ролі косметичного засобу. Про достоїнства цього каменю знала ще Клеопатра. Легендарна красуня цариця з його допомогою вона робила власний «еліксир краси», розчиняючи перлини в оцті.

Порошок перлів: застосування, корисні властивості

  1. У традиційній китайській медицині (знає, мабуть, способи вирішення всіх проблем зі здоров’ям) перли досі залишається популярним. Його екстракт використовується як допоміжний засіб для лікування ран і запалень. Виявляється, мазі і креми, що включають до складу перловий порошок, чудово лікують післяопераційні, посттравматичні шрами, опіки. Навіть якщо не вийде позбутися їх повністю, все одно зовнішній вигляд значно покращиться.
  2. Перлова косметика ефективно доглядає за шкірою з розтяжками
  3. Дозволяє поліпшити стан шкіри при акне і зі стійкими шрамами – наслідками цієї проблеми.
  4. Порошок перлів відомий в Азії протягом тисячі років як спосіб усунення слідів часу на обличчі і поліпшення стану шкіри. Китайські жінки, а також мешканки інших східних країн користувалися подрібненим прісноводним каменем для того, щоб зберегти молодий вигляд. Перловий порошок знаходив і внутрішнє застосування.
  5. Засіб захищає шкіру від ультрафіолетових променів, спрацьовує як природний фільтр.
  6. Ця речовина природного походження здавна робило особи китайських красунь чистішими, «світяться». Порошок жечмуга дійсно допомагає шкірі виглядати більш сяючою, тому додається в косметичні креми, пудри, основи, тіні. Перламутровий пігмент оптично вирівнює, маскує дефекти шкіри, включаючи зморшки.

Перлова косметика

Креми з вмістом перлів рекомендуються для сухої, чутливої ??і зрілої шкіри, оскільки вони:

  • запобігають старінню шкіри і утворення зморшок;
  • розгладжують зморшки;
  • підвищують зволоженість шкіри;
  • роблять її пружною і еластичною.

«Перлові креми» не тільки підтримують наш шкірний покрив, але і збагачують його тим, що містить перлина: солями кальцію, магнію, кремнію і фосфору, мікроелементами і амінокислотами.

З таким інгредієнтом виготовляють не тільки креми, але і шампуні, кондиціонери для волосся, лосьйони і молочко для тіла. Часто до складу такої косметики входить колоїдне золото, що покращує поглинання шкірою компонентів перлів.

Якщо ви не довіряєте виробникам, можете купити порошок перлів і самі додавати його в звичні Догляду кошти.

Які ще козирі в рукаві є у перлів?

Вчені, що працюють над вивченням ефективності цього природного скарбу, кажуть, що воно може стимулювати метаболізм генетичного матеріалу в клітинах і, отже, прискорювати їх оновлення. В останні роки з’явилися перші результати дослідження ефективності екстрактів перлів в лікуванні остеоартриту, які проводяться в декількох країнах, зокрема, у Франції, Японії та, звичайно, Китаї.

І, хоча скептики стверджують, що ефект поліпшення обміну речовин, підвищення пружності тканин або відбілювання шкіри триває рівно стільки, скільки ми використовуємо креми, може бути, все-таки варто спробувати використовувати порошок перлів не тільки в прикрасах? ..